Uitgebreide referenties

Christa Wiertz-Wezenbeek, oud-president Rechtbank Amsterdam

Over begeleiding bestuur en MT: In de samenwerking met Annemarie ontstaat een klimaat waarin je jezelf kunt zijn. Ze verenigt het persoonlijke met het zakelijke: doorgrondt persoonlijke dynamiek en organisatiedynamiek.

Onder haar begeleiding hebben wij ons, als losse autonome individuen op een prettige manier verenigd. Juist omdat we strategisch willen werken, hebben we elkaar zo hard nodig. Gaandeweg de verschillende dagen, ontstond er een gevoel van samen. En het besef dat ruimte geven aan anders-zijn leidt tot betere sturing.

Simone van Erp, co-owner Team Rockstars IT

We werken al een aantal jaar met veel plezier met Annemarie samen. Ik waardeer dat zij vanuit een breed perspectief kijkt naar ontwikkeling en zich goed heeft weten te verdiepen in onze organisatie. Onze collega’s geven coaching en training met haar hele positieve reviews, ze voelen zich snel op hun gemak en waarderen haar scherpte, humor en confrontaties. Ze heeft hiermee de afgelopen jaren heel positief bijgedragen aan de ontwikkeling van onze medewerkers en teams, en daarmee de organisatie als geheel.

Henny Boswinkel, oud-directeur Perspectief Zutphen

Over begeleiding MT: Ik heb zelf een mooie groei doorgemaakt: heb oude thema’s tegen het licht gehouden, een nieuwe balans gevonden. Sta waar ik voor sta, ben milder, opener. Gevolg is dat ik anderen beter zie,  en tot hun recht laat komen. Er komt kracht vrij in de organisatie. Een belangrijke stap, omdat ik over twee jaar afscheid neem en ik de organisatie graag aan een sterk en verbonden MT wil overdragen.

Ook de andere MT-leden maakten een sterke ontwikkeling door. Het gaat om energie, speelsheid, kracht. Onze organisatie moet zich na de decentralisatie van de zorg, sterk profileren op de markt, moet ondernemerschap tonen, en anders gaan werken: de regie bij de cliënt laten. De MT leden staan in positie, zijn opgewassen tegen hun taak, en kunnen de waarden en diensten van onze organisatie ook in het dynamische krachtenveld naar buiten uitdragen.

Balans diepgang en no nonsens: intense onderzoek van persoonlijke thema’s en de invloed daarvan op het eigen functioneren; maar ook aandacht voor aardse zaken.

Carolien Kattenpoel Oude Heerink, Manager Leiderschap SSR

In de afgelopen jaren heb ik Annemarie leren kennen als een enorm betrokken, zorgvuldige en zeer deskundige professional. Annemarie weet als geen ander de verbinding te maken naar heel diverse mensen. Met haar oprechte interesse en goede verdiepende vragen komen we zo heel effectief tot de kern van ontwikkelvragen. Daarnaast is Annemarie als mens ook zeer plezierig om mee samen te werken: warmte, eerlijkheid, wijsheid en vaak met de nodige kwinkslag of zelfspot, wat zeer ten goede komt aan een ontspannen werksfeer. Annemarie kan bogen op een schat aan ervaring, schuwt lastige momenten niet en haar aanpak is altijd tactvol en vanuit het hart. Ik hoop nog vele jaren met haar samen te werken!

Deelnemers Leiderschapstraject Openbaar Ministerie

  • Ik kan niet anders zeggen dat Annemarie echt heel erg goed is! Ze vindt de juiste toon om je mee te nemen in de wereld van persoonlijke ontwikkeling, met diepgang en met humor.
  • Annemarie was in al haar facetten de juiste vrouw: verbindend, sensitief, daadkrachtig en intelligent. Zoveel van haar geleerd.
  • De inzichten uit het MD-traject zijn praktisch enorm toepasbaar. Ik kan met meer afstand naar een casus kijken en daar vanuit rust naar handelen – ook steeds meer leren te denken vanuit wat voor mijzelf wenselijk is, zodat die balans tussen mijzelf en de ander er meer is.
  • Zeer praktisch toepasbaar. Hoe meer je zelf wil oefenen en jezelf bloot wil geven, hoe meer je leert in deze leergang.
  • Ik heb een aantal modellen al toegepast. In mijn team bv het model van Lencioni, met alle vragen die erbij hangen.
  • De opleiding heeft me geholpen bij het voeren van een ‘moeilijk’ p-gesprek. En ook in relatie tot mijn leidinggevende. Kortom, het heeft me al enorm geholpen.

Roel Drost, Ph.D. CMA  Senior Manager Cleantech & Sustainability Services

Over de Leadershiptrail in de Franse Alpen: In september had ik het genoegen gehad deel te nemen aan het programma ‘zinvol en krachtig leiderschap’, georganiseerd door Annemarie van Haaren, GITP, en Cimarron Buitensport. Een enorm ‘impactvolle’ week die ik niet zal vergeten en waarvan ik nog lang de vruchten zal plukken.

Deze week komt écht binnen. Je confronteert jezelf met zaken die je leven hebben veranderd en je hebben gevormd. Het heeft mij beter inzicht gegeven in wie ik ben, hoe dat komt, en waar ik heen wil. Het wandelen in de wonderschone Ecrins helpt je echt om volle focus te hebben op jezelf en daar in alle rust over na te denken. Het bijzondere is ook dat je in een relatief kleine groep deze week in stapt, lief en leed met elkaar deelt en vervolgens ieder weer zijn eigen weg gaat. Echte pressure cooker die toch stiekem ook wel een beetje voelt als vakantie.

Ik ging met een bepaalde verwachting en coachingsvraag naar Frankijk. Maar ik kwam met iets anders – veel waardevollers – terug. Ik heb op dag 1 mijn coachingsvraag drastisch herzien omdat deze – hoe lang ik er ook over heb nagedacht – niet de essentie raakte. De essentie raak je alleen, en daar ben ik van overtuigd- als je de tijd hebt om je hoofd leeg te maken en enkele dagen gecondenseerd en geconcentreerd aan jezelf kunt werken. Dat is precies wat deze week doet: focus op de essentie van zaken! Voor mij persoonlijk levert dit meer rust op: ik ben er gedurende de week achter gekomen dat ik mijzelf constant (teveel) doelen stel. Nu is er in principe niets mis met het stellen van enkele wezenlijk doelen maar op het moment dat deze in de weg zitten en een keurslijf worden, dan is het contra-productief.

Ellen Driesen, voormalig teamvoorzitter rechtbank Limburg

Over de Leadershiptrail in de Franse Alpen: Waar kom ik vandaan, waar sta in en waar ga ik naar toe? Aan de hand van deze vragen, maar ieder met en een eigen ontwikkelthema, hebben we met een kleine groep een week lang stevige bergwandelingen in een adembenemend landschap gemaakt. Onder de bezielende leiding van Annemarie en berggids Kees. Van opstaan tot slapengaan stond de dag in het teken van het persoonlijk ontwikkelthema; voorbeschouwen aan het begin van de dag, verinnerlijken tijdens de wandeltocht en reflecteren in de avond. Een week waarin ik mentale en fysieke grenzen heb afgetast hindernissen heb overwonnen en verhelderende inzichten in ingesleten patronen heb gekregen. De coachende begeleiding van Annemarie is daar waar nodig confronterend, maar altijd samen zoekend, liefdevol, bedachtzaam en opbouwend. Een week waarin ik mentale en fysieke grenzen heb afgetast, hindernissen heb overwonnen en verhelderende inzichten in ingesleten patronen heb gekregen.

I continue slow and sharp in my broken images.
I in a new understanding of my confusion.
Robert Graves